Pages

Saturday 13 August 2016

Dny 25-29

Další letní pracovní týden je za námi. (Asi se mnou spousta lidí nebude souhlasit, že šlo o letní týden s příjemnými teplotami.) Konečně jsme si nemuseli v práci zapínat klimatizaci a vydrželi jsme s pootevřeným oknem nebo otevřenými dveřmi na chodbu. Bylo to zřejmě jen díky tomu, že kolega milující klimatizaci více než své horní cesty dýchací byl zrovna na dovolené. Z celého srdce bych mu přála prodloužení pobytu, ať už byl kde byl. Jsem totiž milý a přející tvor! Přející zvláště sobě a dalšímu nepříteli klimatizace z naší kanceláře, aby nebyl nemocen, nekýchal a mohl se pln síly soustředit na svou důležitou práci. Jak to tu teď píšu, začínám uvažovat, jestli nepreferuje home office právě kvůli klimatizaci.

Tento týden přinesl jednu ne zcela pozitivní informaci. I kuchařky v našem stravovacím zařízení by měly rády dovolenou. Proto bude naše téměř každodenní předpolední útočiště na pár týdnů zavřeno. Strávníci se budou muset naučit vařit (nebo přežít o rohlíku s paštikou). Tato zpráva je nemilá hlavně proto, že budou naše mini kuchyňky přeplněny k prasknutí a nastane nutnost socializace nebo odsunutí obědu na dobu, kdy se kuchyň uvolní.

Můj smělý plán uspořádat pro narozeninovou oslavu jako překvapení se mírně boří. Už víme, od kdy ji můžeme uspořádat, ale den stále ještě nemůžeme vymyslet, protože hlavní aktér je strašně zaměstnán. Ještě mi chybí vyjádření jednoho člověka, který se nabídl, že s oslavencem nenápadně probere jeho plány, aby se tedy zjistilo, kdy má čas. Uvidíme, jestli to do příštího týdne zvládneme zjistit, protože den D se neúprosně blíží.

Oslavenec teď prožívá trochu stresující období. Snažila jsem se trochu zařadit do konverzace na téma kariéra, že tráva na druhé straně někdy opravdu zelenější nebývá, ale nejsem si jistá, zda tento můj názor bere v potaz. Ona druhá strana je strana společností, kde se člověk musí snažit vytvářet produkt. První strana se zase příliš zabývá vykazováním výsledků publikováním. Uveřejnění těchto výsledků (jsou-li pro nakladatele zajímavé) se draze platí. Třeba i částkou v řádu pár tisíc Eur. Z tohoto plyne pouze jedna take home message. Až budete chtít zbohatnout, založte si nakladatelství.

Na závěr týdne nesmím zapomenout na výuku cizího jazyka. Na tu se těším celý týden. Ták, a teď to přijde. Dne 12.8.2016 jsem se rozhodla začít s challenge. Nejde o "polej se vodou" ani "nacpi si do úst co nejvíč marshmallows", nýbrž o "nauč se jazyk, kterým mluví pouze cca 6 milionů lidí, za 3 měsíce". Nevěřím, že to jde, ale zakousnu se do toho a uvidíme, jestli se dá za 3 měsíce zvládnout základní gramatika a nějaký ten pokec o základních tématech. Držte mi palce!

No comments:

Post a Comment